Skip to main content

Referentie: IPO Stappenplan training

Mijn naam is Samantha Bruining-Loman. Ik ben Podotherapeut en regiomanager in Almere. Op verzoek van Ben Janssen (trainer en adviseur) heb ik een stuk geschreven over de ervaringen van de scholing die wij laatst hebben gehad binnen ons team vanuit Podotalent.

Als podotherapeut ben ik gewend om voor het kwaliteitsregister een visitatie te krijgen. Dit wordt nu allemaal vervangen door de individuele professionele ontwikkeling (ipo) en de invoering van het Praktijk Keurmerk. En daar mogen ‘we’ blij mee zijn! Niet alleen om aan de criteria te voldoen voor herregistratie, maar bovenal om bewust stil te staan bij mijn eigen ontwikkeling en toekomst als zorgprofessional. Desondanks is de IPO lastig en erg abstract; “je moet immers bedenken hoe jouw professionele ontwikkeling er de komende jaren uit gaat zien èn dat achter de pc”. Om dit in één middag, met alle leesvoer en regeltjes erbij, te doen is onmogelijk en ook nog eens saai. Je begint dan eigenlijk al verkeerd aan je ontwikkeling vertelde Ben Janssen tijdens de IPO bijeenkomst (trainer en adviseur van Podotalent).

Desondanks is de IPO lastig en erg abstract; je moet immers bedenken hoe jouw professionele ontwikkeling er de komende jaren uit gaat zien èn dat achter de pc”.

Om de IPO inhoudelijk en overzichtelijk in kaart te brengen heeft Ben een specifieke scholing ontworpen, waarin hij je meeneemt door de IPO fasen, en zo op gemakkelijke wijze de fasen uiteenzet. En dat zonder pc, dat komt later aan bod. Ben noemt het een talenten stappenplan om de IPO fasen eenvoudig te doorlopen, waarbij je kijkt naar wat je goed kunt (je talenten) en waar je moeite mee hebt (minder ontwikkelde competenties die nodig zijn om je passie te bereiken). Je kijkt waar jij als podotherapeut voor staat en wat je leuk vindt. Hoe kan je je kennis verbreden of specialiseren binnen jouw interesse en professie. Je zoekt naar de antwoorden en koppelt dit aan activiteiten en/of taken waarvoor je punten kan krijgen van het KP. Je ontvangt punten voor je activiteiten, het doorlopen van de IPO fasen en scholingspunten vanuit Podotalent. Daarmee vang je dus meerdere vliegen in één klap ?.

“Een talenten stappenplan om de IPO fasen eenvoudig te doorlopen, waarbij je kijkt naar wat je goed kunt (je talenten) en waar je moeite mee hebt (je minder ontwikkelde competenties die nodig zijn om je passie te bereiken).”

Kortom, je leert hoe je kort en bondig alles opschrijft. En aan het eind van de dag heb je fasen 1 en 2 van de IPO doorlopen. De werkwijze van Ben verbindt alle stappen op eenvoudige wijze waardoor het veel gemakkelijker wordt om je eigen plan te schrijven zonder dat het je veel tijd en energie kost. Sterker nog; het heeft mij energie gegeven om verdere stappen te zetten in mijn loopbaan.

“Sterker nog; het heeft mij energie gegeven om verdere stappen te zetten in mijn loopbaan.”

Je werkt aan je interessegebied, je verbreedt je kennis en behaald je punten op een manier die bij jou past. Ook je zwakke punten kun je op een leuke manier verwerken aan je interesses, waardoor het uitdagingen worden.

Een leuke unieke, interactieve en spelenderwijs methode van werken die je energie geeft en je weer even laat bedenken waarom jij het vak gekozen hebt en waar jij blij van wordt binnen jouw vakgebied! Een echte aanrader dus!

Last but not least.
De IPO stappenplan pilot training is mede zeer geslaagd door samenwerking met Marian Evers(podotherapeut en kwaliteitsmanager RondOm) en medewerking van Danielle Biemans (trainer). Mijn oprechte dank. En Samantha Loman, bedankt voor je review.

Naast activiteiten (accreditatie)punten, ontvang je ook (accreditatie)punten voor het doorlopen van de IPO fasen èn scholingspunten vanuit Podotalent.

Ook nieuwsgierig geworden?
Meer info over IPO vind je op www.podotalent.nl/ipo of kijk in de kalender voor de trainingen https://www.podotalent.nl/trainingen

Profiel Samantha Loman

 • Professionele gegevens

Naam: Samantha Bruining-Loman
Beroep: Podotherapeut en regiomanager
Specialisatie: Dryneedling, (regio)management
Werkgever: RondOm Podotherapeuten
Missie: Mijn patiënt helpen zo optimaal mogelijk in beweging te kunnen zijn bij zijn of haar dagelijkse bezigheden, door een compleet onderzoek uit te voeren én door zorg op maat te leveren.
Visie: Ik zal mij de komende (vier) jaren verder verbreden in het zorgmanagement (buiten mijn paramedisch handelen). Daarnaast wil ik graag (vakinhoudelijk)  dryneedling verder onder de aanbracht brengen in de voetenzorgomgeving en hierbij nieuwe innovaties en wetenschappelijk onderbouwing verder toepassen.

Evaluatiegegevens Samantha Loman

 • Wat vond u de beste onderdelen van de scholing?
  Het talentenspel, daarin liet je ons direct alle stappen op simpele wijze maken.
 • Welke onderdelen vond u overbodig/niet nuttig?
  Geen.
 • Welke suggesties heeft u ter verbetering van de scholing?
  Geen.
 • Gemiddelde score: 9

Evaluatiegegevens alle deelnemers
Exacte score van alle deelnemers: 8,83

Gemiddelde score IPO stappenplan training

90%

Author Ben Janssen

2156416116

More posts by Ben Janssen