Betekenisvolle missie

Meaningful podotherapeut - Connecting passie & talenten

Podotalent wil professionals in de voetengezondheidszorg inspireren, verbinden en prikkelen om betekenis te geven aan zijn of haar vak vanuit ieders persoonlijke en bijzondere morele kompas (hoofd, hart, ziel en lichaam). Met als voorliefde om zowel zorgprofessionals, als -praktijken, verder te ontwikkelen, positioneren en groeien in de voetenzorgomgeving.

“We willen een goed werkklimaat onder de voetenzorgprofessionals creëren en behouden, waarbij passie, talent en purpose ertoe doen.”

Daarvoor gebruikt Podotalent een humoristische, eigenzinnige en creatieve aanpak. Ook wordt gebruik gemaakt van de laatste wetenschappelijke onderbouwingen op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. De waarden bij interventies van ontwikkeling & groei van Podotalent zijn; samenwerking, creativiteit, ondernemerschap en werkplezier.

Waarom Podotalent?

Waardencreatie Podotalent - Connecting zorgverlening met purpose

De zorgverlening verloopt via een zorgverlener. Hij of zij bepaalt de behandeling voor de patiënt. Het is de patiënt die een waarde toekent aan de behandeling. Hoe u, of uw zorgverleners functioneren op het werk en beschikken over de juiste competenties, bepaalt de uitkomst van de behandeling in uw praktijk. Elke zorgorganisatie, klein- of grootschalig, is gebaat bij gekwalificeerde, gemotiveerde en bevlogen medewerkers. Dit geeft duurzaam inzetbare medewerkers in uw praktijk. Het stimuleert het lerend vermogen, de creativiteit, gezondheid en ook de werkprestaties gaan er uiteindelijk op vooruit. Door de veranderende ‘voetenzorgomgeving’ (meer concurrentie, toenemende ondernemerschap, technologische ontwikkelingen, beleidsveranderingen etc.) komt de intrinsieke motivatie (Waarom heb ik dit vakgebied gekozen? Zit ik op de juiste koers? Wat wil ik? Wat kan ik?) onderdruk te staan en stijgt de vraag om inzetbaar te blijven in voetenzorg. Verder neemt de werkdruk toe en veranderd de werksetting. Groei, ontwikkeling en inzetbaarheid zijn essentiële voorwaarden om antwoord te bieden op deze vragen. Podotalent wil hierin een meerwaarde bieden om bevlogen en met passie ‘het mooie vak’ te kunnen blijven uitoefenen. Daarvoor heeft het diverse methoden en tools ontwikkeld n.a.v. kennis in het werkveld, als universitair onderzoek in de voetenzorgomgeving en diverse scholingen omtrent professioneel handelen.

Kernwaarden Podotalent:

 

  • Voorsprong door focus
  • Zonder de juiste ‘context’ geen ontwikkeling & groei
  • De kracht van ons brein is groter dan ‘wij’ denken
  • De voetenzorg is onmisbaar in de gezondheidszorg
  • Talent is niet statisch (vast), maar is ontwikkelbaar en dynamisch
  • De enige manier om een talent te zijn, is door talent te ontwikkelen
  • Passie & de juiste context zijn essentiële elementen bij groei & ontwikkeling

 

Nieuwsgierig hoe?

Zie aanbod

Story behind Podotalent

A Little Of Our Story

In 2012 raakte ik in paniek. Mijn hoofde schreeuwde enkel nog maar pijn, pijn en pijn! Het leek alsof de duivel in mij was gekropen. Verlamd was ik van de pijn en angst. Iedereen sprak over een burn-out. Maar ik deed toch wat ik leuk vond? Ik begreep het niet. Ik gooide de harde beta vakken en werk van boord en richtte mij op mens en organisatie. Echter de pijn bleef. En nu? De diagnose, na jaren ploeteren; clusterhoofdpijn i.c.m. angstklachten. Ermee leren leven was het devies. Het was een tijdperk waarin heel mijn leven op zijn de kop stond. Alles was ik kwijtgeraakt. Zelfs mijn persoonlijkheid. Ik besefte dat ik alles opnieuw moest opbouwen. Hoe moest ik verder? Ik leerde mijzelf steeds beter kennen en de wereld om mij heen. Mijn vader (70) zei; “wij kunnen voortaan dezelfde gesprekken voeren, alsof je uit mijn generatie komt’’. Ik raakte in contact met de 'juiste' mensen en organisaties, zij dachten anders om in deze maatschappij waarde te creëren dan alleen maar productie draaien en geld verdienen. Ik zag en zie de meerwaarde van deze beweging. Langzaam kreeg mijn leven weer purpose.

Het was een tijdperk waarin heel mijn leven op zijn kop stond. Alles was ik kwijtgeraakt. Zelfs mijn persoonlijkheid.

Heel mijn leven ben ik beschermd opgevoed en volgens de reguliere standaard opgeleid en heb daar passend werk bij gezocht. Altijd kwam er een fase van niet lekker in je vel zitten i.c.m. geen uitdaging hebben in het (werk) leven. Als podotherapeut zocht ik die uitdaging door verder te gaan studeren, want in de praktijk waar ik werkzaam was had en kreeg ik weinig uitdaging en ruimte. Ik besefte hoe belangrijk het is om te kijken naar je drijfveren en talenten. En ook of daar (ontwikkel) ruimte voor is. Niet alleen om innerlijke rust te bereiken en geluk te vinden maar ook voor de fysiologische processen van lichaam tot geest. In mijn werk combineer ik levenslessen en ervaringen met wetenschappelijke onderzoeken. De podotherapie heeft misschien wel meer in mij losgemaakt dan ik ooit gedacht zou hebben. Nu is het tijd dat ik de opgedane ervaringen, wijsheden en kennis terug ga geven aan deze wereld waarin 'wij' leven, in het bijzonder de voetenzorggezondheidszorg, mijn oude roots. Betekenis (purpose) geven aan het werkveld, ertoe doen, door jou de kans te geven om je passie en talenten optimaal in te zetten en de purpose in jezelf te (her)ontdekken. Podotalent is dus niet alleen een naam dat professionele tot teamontwikkeling trainingen en aan praktijkcoaching doet. Het heeft ook een purpose! Met talentvolle groet, Drs. Ben janssen

Professional experience

Sample Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing. Odit qui minima praesentium illo obcaecati...

Show More