Skip to main content

Betekenisvolle missie

Meaningful podotherapeut - Connecting passie & talenten

Podotalent wil professionals in de voetengezondheidszorg inspireren, verbinden en prikkelen om betekenis te geven aan zijn of haar vak vanuit ieders persoonlijke en bijzondere morele kompas (hoofd, hart, ziel en lichaam). Met als voorliefde om zowel zorgprofessionals, als -praktijken, verder te ontwikkelen, positioneren en groeien in de voetenzorgomgeving.

“We willen een goed werkklimaat onder de voetenzorgprofessionals creëren en behouden, waarbij passie, talent en purpose ertoe doen.”

Daarvoor gebruikt Podotalent een humoristische, eigenzinnige en creatieve aanpak. Ook wordt gebruik gemaakt van de laatste wetenschappelijke onderbouwingen op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. De waarden bij interventies van ontwikkeling & groei van Podotalent zijn; samenwerking, creativiteit, ondernemerschap en werkplezier.

Waarom Podotalent?

Waardencreatie Podotalent - Connecting zorgverlening met purpose

De zorgverlening verloopt via een zorgverlener. Hij of zij bepaalt de behandeling voor de patiënt. Het is de patiënt die een waarde toekent aan de behandeling. Hoe u, of uw zorgverleners functioneren op het werk en beschikken over de juiste competenties, bepaalt de uitkomst van de behandeling in uw praktijk. Elke zorgorganisatie, klein- of grootschalig, is gebaat bij gekwalificeerde, gemotiveerde en bevlogen medewerkers. Dit geeft duurzaam inzetbare medewerkers in uw praktijk. Het stimuleert het lerend vermogen, de creativiteit, gezondheid en ook de werkprestaties gaan er uiteindelijk op vooruit. Door de veranderende ‘voetenzorgomgeving’ (meer concurrentie, toenemende ondernemerschap, technologische ontwikkelingen, beleidsveranderingen etc.) komt de intrinsieke motivatie (Waarom heb ik dit vakgebied gekozen? Zit ik op de juiste koers? Wat wil ik? Wat kan ik?) onderdruk te staan en stijgt de vraag om inzetbaar te blijven in voetenzorg. Verder neemt de werkdruk toe en veranderd de werksetting. Groei, ontwikkeling en inzetbaarheid zijn essentiële voorwaarden om antwoord te bieden op deze vragen. Podotalent wil hierin een meerwaarde bieden om bevlogen en met passie ‘het mooie vak’ te kunnen blijven uitoefenen. Daarvoor heeft het diverse methoden en tools ontwikkeld n.a.v. kennis in het werkveld, als universitair onderzoek in de voetenzorgomgeving en diverse scholingen omtrent professioneel handelen.

Kernwaarden Podotalent:

 

  • Voorsprong door focus
  • Zonder de juiste ‘context’ geen ontwikkeling & groei
  • De kracht van ons brein is groter dan ‘wij’ denken
  • De voetenzorg is onmisbaar in de gezondheidszorg
  • Talent is niet statisch (vast), maar is ontwikkelbaar en dynamisch
  • De enige manier om een talent te zijn, is door talent te ontwikkelen
  • Passie & de juiste context zijn essentiële elementen bij groei & ontwikkeling

 

Nieuwsgierig hoe?

Zie aanbod